zondag, 23. september 2012 - 12:15

Politie controleert Limburgse sexclubs

Heerlen

In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 september 2012 vond in de Euregio Maas-Rijn een grootscheepse controle op het gebied van prostitutie plaats. Dit heeft de politie in Limburg zondag bekendgemaakt.

Federale en lokale politiediensten van België waaronder Hasselt, Tongeren, Borglooon, Sint Truiden, Luik, Grâce-Hollogne, Awans, Verviers en Eupen, van Duitsland waaronder Aken, Heinsberg, Düren, en Euskirchen, en van Nederland regio Limburg-Zuid hebben gelijktijdig in privé-clubs en bars gecontroleerd.

Resultaat Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg werden zes clubs gecontroleerd; in Cadier en Keer, Heerlen, Vaals, Geleen en twee in Kerkrade. De meeste clubs hadden alles in orde. Er werd één signaal van mensenhandel geconstateerd. Bij de club in Geleen waren een aantal zaken niet geregeld conform de vergunning.

In totaal zijn 41 mensen gecontroleerd, hier zaten geen klanten bij.
De politie controleerde samen met mensen van het Openbaar Ministerie. Daarnaast liep een collega uit België en uit Duitsland mee en werd door Nederlandse agenten ondersteund in België en Duitsland.

Mensenhandel
Meer dan 350 politieagenten vanuit de hele Euregio Maas-Rijn hebben gemeenschappelijk aan deze controle meegewerkt. De actie werd gevoerd in opdracht van de „NeBeDeAgPol“, een samenwerkingsverband van de politie in de Euregio Maas-Rijn.

De actie richtte zich vooral op de bestrijding van de mensenhandel, de naleving van de vreemdelingen wetgeving, als ook op de naleving van de sociale wetgeving.
Provincie:
Tag(s):