zondag, 30. september 2012 - 9:41

Politie Den Haag pakt 19 criminele jongeren op

Den Haag

Een speciaal team van de politie Haaglanden hield de afgelopen week negentien verdachten aan voor onder meer woninginbraken, straatroven en brandstichting. De specifieke aanpak richt zich op het beëindigen van overlast van criminele jongeren in het verzorgingsgebied van Bureau De Heemstraat.

Door zichtbaar in de wijk aanwezig te zijn en alert op te treden bij overlastmeldingen tracht de politie het vertrouwen van buurtbewoners te vergroten en meer aangifte-, meldings- en verklaringsbereidheid te krijgen. Sommige mensen durven, uit angst voor criminelen, informatie niet met de politie te delen. Door dat wél te doen, krijgt de politie beter zicht op de hotshots en hun activiteiten en kan zij effectiever optreden.

De persoonsgebonden aanpak maakt het voor criminelen duidelijk dat misdaad niet loont. Politie slaat met partners de handen ineen om te kijken welke maatregelen voor welke personen impact hebben. In het geval van de “hotshots” uit het verzorgingsgebied van De Heemstraat kan dit het ontnemen van hun statussymbolen zijn. Maar ook het ontnemen van uitkeringen of personen samen met partners uit hun woning krijgen of behoren ook tot de mogelijkheden.
Provincie:
Tag(s):