vrijdag, 17. februari 2012 - 9:34

Politie doet 129 aanhoudingen rondom voetbalwedstrijd

Amsterdam

De politie in Amsterdam hield donderdagavond 41 mensen aan voor verschillende vergrijpen rondom de wedstrijd Ajax - Manchester Utd. Veelal ging het om openlijke geweldpleging, overtreding van de algemene plaatselijke verordening, belediging en mishandeling. In twee dagen tijd werden in totaal 129 personen aangehouden.

Aan het eind van de middag onrustig in het Wallengebied in Amsterdam. Ajax en Manchester-supporters daagden elkaar uit. “Het begon met het gooien van een flesje bier, en op een gegeven moment vloog er van alles door de lucht', zegt commandant Ad Smit. 'Voordat het tot een massale vechtpartij kwam, grepen wij in.' De politie voerde charges uit op onder andere de Nieuwmarkt, en het Oudekerksplein. 25 Personen werden aangehouden.

Rond half zes werd het rustiger in de stad, de meesten gingen richting de ArenA voor de wedstrijd die door Ajax met 0-2 werd verloren. Na het verlies hielden de meeste Ajax-fans het voor gezien. Smit: 'Het grootste probleem is de alcohol. De Engelse fans nemen dat in grote mate, en dan ontstaan er schermutselingen.' Op de Lange Niezel leidde dat bijvoorbeeld tot een vechtpartij, waarbij acht personen werden aangehouden. In totaal gingen 41 personen op de avond van de wedstrijd mee naar het politiebureau.

Een avond eerder werden al 88 personen aangehouden, en 54 Anderlecht harde kern supporters - die het idee hadden opgevat samen met Ajax-supporters de confrontatie aan te gaan met Manchester-fans — moesten op bevel van de burgemeester de stad verlaten. Het totaal aantal aanhoudingen rondom de wedstrijd Ajax-Manchester komt hiermee op 129.
Provincie:
Tag(s):