zaterdag, 21. april 2012 - 13:56

Politie doet inval in growshop

Zutphen

De politie heeft vrijdagmiddag 20 april een inval gedaan in een growshop aan de Kruisstraat in Zutphen. Hierbij zijn twee personen aangehouden en is twee kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen.

Vrijdagmiddag 20 april rond 12.00 uur controleerden agenten op de Coehoornsingel in Zutphen een auto. Hierbij troffen zij een doos met hennepstekken aan. Een 20-jarige vrouw en een 44-jarige man uit Zutphen, die in de auto zaten, zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en overgebracht naar het politiebureau.

De henneptoppen bleken gekocht te zijn bij de growshop aan de Kruisstraat. Hierop heeft de politie samen met de gemeente en de belastingdienst een inval gedaan bij deze growshop. Er werd ongeveer twee kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. Hier werden een 48-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

De hennepstekken en henneptoppen zijn in beslag genomen. De belastingdienst gaat een naheffing opleggen en de gemeente gaat bestuursrechtelijke maatregelen nemen.

De vier aangehouden personen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):