donderdag, 5. april 2012 - 14:45

Politie en Belastingdienst coördineren grootschalige controle

Vlissingen

De Politie Zeeland en de Belastingdienst coördineren dinsdag een grootschalige controleactie in en rond het Middengebied en de Scheldestraat. De uitvalsbasis is het parkeerterrein aan de Aagje Dekenstraat.

De Politie int openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in. De twee partijen worden, net als op 18 oktober vorig jaar, bijgestaan door onder meer de gemeente Vlissingen. Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het parkeerterrein. Scanauto’s speuren via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.

Deze grootschalige controle maakt deel uit van de geïntegreerde aanpak van de gemeente om gezamenlijk de leefbaarheid in Vlissingen te versterken. In september 2010 startte de gemeente het interventieproject Middengebied/Scheldestraat samen met Orionis Walcheren, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen de SIOD en de Arbeidsinspectie), het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland. Het project liep tot medio 2011 en zorgde voor een meetbaar veiliger gevoel. Om de leefbaarheid te versterken streeft de gemeente aan de ene kant naar normherstel en pakt ze fraude en misstanden aan. Aan de andere kant biedt de gemeente maatschappelijke ondersteuning waar dat nodig is.

Alle partijen gaven na afloop van het project aan, dat ze wilden blijven samenwerken om zo onder meer gezamenlijke controleacties uit te voeren. Tijdens het interventieproject waren er al drie grootschalige actiedagen. Vorig jaar oktober volgde de vierde en vandaag de vijfde. De actiedagen worden behalve door de bovenstaande partijen, ook ondersteund door de Douane en de Vreemdelingenpolitie Zeeland en Brabant.

Inmiddels is in het kader van de leefbaarheid in januari van dit jaar een Controleteam van de gemeente van start gegaan. Dit team voert extra controles uit om onrechtmatige bewoning, ‘overbewoning’ en huurfraude tegen te gaan. Verder is de gemeente met alle betrokken partijen bezig met de voorbereiding van een tweede interventieproject.
Provincie:
Tag(s):