donderdag, 15. november 2012 - 14:48

Politie flippert 24 woningen binnen in Groningen

Groningen

De politie is afgelopen dinsdagavond in het kader van een inbraakproject bij zo’n 85 bewoners van de Schildersbuurt in Groningen aan de deur geweest. Aan deze bewoners werd gevraagd of de politie hun woning mocht proberen binnen te ‘flipperen’. Bij 24 woningen lukte dit ook daadwerkelijk.

Uit analyse is gebleken dat de bewoners van de Schildersbuurt twee keer zoveel kans lopen dat er bij hen wordt ingebroken dan gemiddeld genomen in de stad Groningen. Bij 50% van deze inbraken, komt de inbreker binnen door middel van de zogenaamde ‘flippermethode’. Daarom loopt er sinds begin november een anti-inbraakproject in de Schildersbuurt. Onderdelen van dit project zijn bijvoorbeeld voorlichting en extra surveillance.

Bij de actie van afgelopen dinsdag zijn 16 medewerkers van de politie en Veiligheidszorg Noord groepsgewijs de wijk ingegaan. De politie is geschrokken van het feit hoe eenvoudige sommige woningen waren binnen te dringen. Veel mensen zijn onvoldoende voorbereid op het voorkomen van een inbraak. Deze actie krijgt dan ook een vervolg. Op 7 december vindt opnieuw een actie plaats, waarbij bewoners van de Schildersbuurt tegen gereduceerd tarief een anti-inbraakstrip op hun deur kunnen laten plaatsen.
Provincie:
Tag(s):