maandag, 9. januari 2012 - 12:45

Politie gaat overvallers met spijkermatten te lijf

Den Bosch

De politie gaat spijkermatten inzetten om overvallers die op de vlucht zijn toch te kunnen pakken. Dat maakt waarnemend korpschef Schouten van de politie Midden en West Brabant maandag bekend.

Het gaat om een proef van een jaar. De regio's Midden en West Brabant, Brabant Zuidoost, Brabant Noord, Zeeland en de verkeersafdeling van Amsterdam-Amstelland doen daaraan mee.

De spijkermat wordt ingezet bij heterdaadsituaties waar een vluchtauto in het spel is. Wanneer een verdachte auto over een spijkermat rijdt, die door de politie over de rijbaan is geworpen, is het in de meeste gevallen 'einde oefening'. In Amerika is het voor de politie al de gewoonste zaak van de wereld om zo schurken tot stoppen te dwingen.

Politie zelf slachtoffer spijkers
Vorig jaar in juni 2011 was de politie nog zelf slachtoffer van de methode met de spijkermat. De overvallers die betrokken waren bij de brute overval woensdagochtend 29 juni rond 03.00 uur op het kantoor van Brinks aan de Kollenbergweg maakten gebruik van “kraaienpoten” om zo de politie af te schudden.
Provincie:
Tag(s):