vrijdag, 19. oktober 2012 - 17:53

Politie geeft video schilderijenroof vrij

Rotterdam

De politie geeft bewegende beelden en foto’s vrij van de kunstroof uit de Kunsthal in Rotterdam. Dit heeft de politie vrijdagmiddag laten weten.

Met het nu getoonde beeldmateriaal hoopt het opsporingsteam tips of aanwijzingen te krijgen die het onderzoek kunnen helpen. 'Wellicht zijn de tassen die de verdachten bij zich dragen in de periode voorafgaand aan de roof ergens gezien of weten mensen waar ze te koop zijn', meldt de politie.

In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 oktober rond 03.15 uur haalden dieven zeven kostbare schilderijen weg uit de Kunsthal aan de Westzeedijk in Rotterdam.

De politie stelde direct een onderzoek in. Daarbij werden ook camerabeelden veiliggesteld. Daarnaast werd het publiek opgeroepen privé-opnames die in de periode tijdens de expositie zijn gemaakt in of bij de Kunsthal, beschikbaar te stellen.

Rechercheurs analyseerden de beelden van de Kunsthal uiterst nauwkeurig. Bewegende beelden hier.

Twee daders
Met het nu getoonde beeldmateriaal hoopt het opsporingsteam tips of aanwijzingen te krijgen die het onderzoek kunnen helpen. Op de beelden zijn de daders niet herkenbaar maar de politie hoopt dat de combinatie van de mannen met de bijzondere tassen verdere informatie oplevert. Op de beelden lijkt één dader groter dan de andere.

Oproep
'Denkt u naar aanleiding van de bewegende beelden en/of de foto’s iets of iemand te herkennen? Zegt het silhouet van de daders in combinatie met de tassen u iets en heeft u ze die nacht ergens gezien? Of heeft u camerabeelden die het onderzoek kunnen helpen. Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Als u liever spreekt met de Criminele Inlichtingen Eenheid, dan kunt u contact opnemen via 079-3458999', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):