woensdag, 15. februari 2012 - 16:42

Politie houdt brandstichter trein aan

Almere/Lelystad

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met de politie Flevoland onderzoek gedaan naar een 36-jarige treinbrandstichter uit Almere. Dit heeft het KLPD woensdag laten weten.

De man is dinsdag 14 februari 2012 aangehouden op verdenking van brandstichting in een lege passagierstrein. In de late avond van 3 december 2011 stichtte de man op meerdere plaatsen brand in de trein die reed tussen Almere en Lelystad. De verdachte heeft inmiddels bekend.

De Almeerder was, nadat alle overige passagiers waren uitgestapt op station Lelystad, alleen achtergebleven in de trein. Op beelden die door camera’s in de trein zijn gemaakt, is goed te zien dat de man door de trein loopt en op meerdere plaatsen brand sticht. Doordat het vuur snel doofde, is grote schade uitgebleven, al wordt de ontstane schade geschat op 3500 euro.

De Spoorwegpolitie van het KLPD en de politie Flevoland hebben in hun opsporing samengewerkt en gebruikgemaakt van de kwalitatief uitstekende beelden uit de trein.

De verdachte wordt voorgeleid aan de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):