zaterdag, 19. mei 2012 - 21:08

Politie houdt drie mannen aan voor poging woninginbraak

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zaterdagochtend, om ongeveer 11.00 uur drie mannen aangehouden als verdachten van (poging) woninginbraak.

Getuigen hadden gemeld dat drie mannen probeerden in te breken in een woning aan de Genhoeserf. Toen de agenten op het adres aankwamen zagen zij in de brandgang van de woning twee verdachten die een tas met inbrekersgereedschap bij zich hadden. De twee werden direct aangehouden.

Een derde verdachte was gevlucht maar omdat de politie over een goed signalement beschikte konden zij hem al snel traceren. Hij vluchtte te voet over het Dijkje naar de Paul Krugerstraat in Ridderkerk.

Diverse huizenblokken werden afgezet om de man verder vluchten te beletten.
Hij is uiteindelijk aangetroffen bij de oprit van een woning. Hij had zich verscholen onder een boot die op een boottrailer was gestald.

De verdachten, twee uit Capelle aan den IJssel van 21- en 23 jaar oud en één uit Ridderkerk van 26 jaar, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
De afdeling Forensische Opsporing van de politie Rotterdam-Rijnmond doet sporenonderzoek en diverse goederen zijn in beslag genomen, waaronder het inbrekersgereedschap.
Provincie:
Tag(s):