vrijdag, 20. juli 2012 - 14:30

Politie houdt man aan voor poging doodslag en diefstal

Sappemeer

De politie hield donderdagmorgen op de Meerweg in Haren een 42-jarige inwoner van Deventer aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een medewerker van een bedrijf aan de Noorderstraat in Sappemeer te hebben aangereden.

Tevens wordt hij ervan verdacht diverse wafelijzers bij dat bedrijf te hebben meegenomen zonder deze goederen af te rekenen. De Deventenaar was bij het bedrijf om een bestelling van de wafelijzers op te halen. Daar bleek hij niet tevreden te zijn over de gemaakte ijzers en keurde enkele af. De overige apparaten werden in zijn auto geladen. Tijdens de woordenwisseling die ontstond tussen de eigenaar en de verdachte gaf eerstgenoemde aan dat hij de overige wafelijzers ook wel weer in mocht leveren als hij ontevreden was. De opdrachtgever kwam hierna dreigend tegenover hem staan, stapte uiteindelijk in zijn auto en reed zonder te betalen het terrein van het bedrijf af.

Op het bedrijfsterrein reed hij echter met een snelheid van ongeveer 30 à 40 km/u een medewerker van het bedrijf aan. In eerste instantie stopte en stapte hij uit. Uiteindelijk koos hij bij het zien van enkele medewerkers van het bedrijf eieren voor zijn geld. De verdachte reed vervolgens weg. In Haren kon de gealarmeerde politie hem traceren en aanhouden. De man werd ingesloten in een cel. Het slachtoffer moest zich met een pijnlijke schouder onder doktersbehandeling stellen. De politie nam de auto van de verdachte in beslag en stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):