donderdag, 2. februari 2012 - 18:12

Politie houdt man aan voor wapenbezit, gestolen fietsen en vervuilde dieren

Nistelrode

Donderdagochtend heeft de politie een 55-jarige man uit Nistelrode thuis aangehouden voor verboden wapenbezit en heling.

Op zijn terrein trof de dierenpolitie, geassisteerd door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (L.I.D.), ook dieren in vervuilde toestand aan.

De politie stelde een onderzoek in nadat was gebleken dat de man mogelijk in het bezit was van wapens. In de woning werden inderdaad twee vuurwapens en munitie aangetroffen. Verder nam de politie vier fietsen in beslag, die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Inmiddels is komen vast te staan dat twee van deze fietsen in Heeswijk-Dinther gestolen zijn.

Ook werden twee vrachtwagentjes en een personenauto meegenomen voor verder onderzoek, omdat er mogelijk met de chassisnummers was geknoeid.

Een aantal paarden en pony's en 15 honden op het terrein werden in sterk vervuilde verblijven aangetroffen. De man krijgt proces-verbaal omdat hij deze dieren de nodige verzorging heeft onthouden. Verder dient hij de situatie voor de dieren te verbeteren. Hij loopt anders het risico dat de dieren bij hem worden weggehaald. De politie zal de situatie binnenkort samen met de L.I.D. opnieuw controleren. De man is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):