woensdag, 17. oktober 2012 - 7:58

Politie houdt twee verdachten aan na schietpartij Middelburg

Middelburg

Bij een schietpartij in Middelburg is woensdagochtend vroeg een man gewond geraakt. Inmiddels heeft de politie bekendgemaakt dat er twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een 20-jarige en een 35-jarige man uit Middelburg.

Update 17.00 uur:
Door de politie zijn vanmorgen twee verdachten aangehouden in een woning in Middelburg. Het gaat om twee Middelburgers van 20 en 35 jaar.
Het slachtoffer is een 25-jarige Middelburger, hij ligt in het ziekenhuis op de intensive care. Over zijn verwondingen is niets bekend. Het slachtoffer is aangetroffen op de Kriekenhof.

Om ongeveer 02.15 uur werd de politie gebeld dat er een schietpartij had plaatsgevonden in de wijk Dauwendaele in Middelburg.

Agenten van de surveillancedienst zijn de wijk in gegaan en troffen, op straat, in de Kriekenhof een man aan die was neergeschoten. Deze man, van wie de identiteit nu nog niet bekend is, is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kon nu nog niet zeggen hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

Drie pd's afgezet
In de wijk werden drie plekken waar de politie haar onderzoek op richtte afgezet. Die plekken werden afgezet met rood-witte linten en de collega's van FO (forensische opsporing) hebben daar hun sporenonderzoek gedaan. Die zogenaamde pd's (plekken waar het delict mogelijk heeft plaatsgevonden) zijn bij kerkgebouw De Hoeksteen aan de Vrijlandstraat, in de Topaas en in de Kriekenhof.

Onderzoek buiten afgerond

Om ongeveer 05.45 uur is het onderzoek op de drie afgezette onderzoeksplaatsen afgerond. De rood-witte linten zijn weer weggehaald. Nu gaat de politie de aangetroffen sporen onderzoeken. Om wat voor sporen het precies gaat, wil de politie nog niet bekendmaken.
Provincie:
Tag(s):