donderdag, 8. november 2012 - 17:48

Politie houdt verdachten aan voor woningoverval

Wolvega

De politie heeft in het onderzoek naar de woningoverval op een 72-jarige bejaarde inwoner van Wolvega, die maandagavond plaatsvond, nog drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een vrouw en twee mannen.

Maandagavond op de autosnelweg A32 bij Terband werd direct na de overval een 21-jarige vrouw uit Zevenhuizen aangehouden. Zij reed in de auto van het slachtoffer. De auto werd voor sporenonderzoek in beslag genomen. Dinsdagavond werd een 41-jarige vrouw uit Opende aangehouden voor betrokkenheid bij de overval. Woensdagavond volgde de aanhouding van een 28-jarige inwoner van Beilen en een 46-jarige man zonder vaste woonplaats. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Alle drie verdachten zijn ingesloten in een cel.

Alleen

Het 72-jarige slachtoffer bevond zich alleen in zijn woning toen hij door twee personen werd overvallen. Hij werd tijdens de overval geslagen en gekneveld. De overvallers namen vervolgens een aanzienlijk geldbedrag, sieraden en de betreffende auto weg. De gewonde bewoner sloeg vervolgens op straat met de telefoon van een voorbijganger alarm.

Ernstig letsel

Direct werd een Burgernetactie opgestart. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en is door de overval erg aangeslagen. Wat de rol van de drie aangehouden verdachten tijdens de overval is geweest, moet het onderzoek de komende tijd uitwijzen. Het onderzoek is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):