zondag, 24. juni 2012 - 20:22

Politie houdt vier jongens aan na schietincident

Rotterdam

Politieagenten hebben zaterdagavond vier verdachten aangehouden na een schietincident. Hierbij raakte een 19-jarige jongen gewond aan zijn been.

Rond 20.00 uur kreeg de19-jarige Rotterdammer ruzie met een aantal jongens. De jongen rent weg en stapt in de metro bij station Prinsenlaan. De andere jongens gaan achter hem aan, halen hem uit de metro waarna een worsteling ontstaat. Hierbij valt een schot en raakt de 19-jarige jongen gewond aan zijn been. Het slachtoffer weet te ontkomen en wordt korte tijd later in de bosjes bij NS station Schollevaar gevonden door de politie, na een melding van een getuige.

Het slachtoffer is na behandeling aangehouden, evenals drie jongens uit Rotterdam in de leeftijd van 15, 16 en 19 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek en spreekt met getuigen om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie het schot heeft gelost. De Forensische Opsporing heeft camerabeelden en sporen veiliggesteld. Het vuurwapen is nog niet aangetroffen. Metrostation Prinsenlaan is vanwege het onderzoek korte tijd ontruimd geweest en de metro heeft tijdelijk over 1 baan gereden.
Provincie:
Tag(s):