dinsdag, 15. mei 2012 - 15:29

Politie houdt vier jongens uit Tilburg aan om 'aanrandfilmpje'

Tilburg

De politie heeft dinsdag vier jongens in Tilburg aangehouden nadat op internet een filmpje was verschenen waarop de vier jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar waren te zien die mogelijk een 14-jarig meisje misbruiken. Dit heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

Vier rechercheurs van de zedenpolitie stellen een onderzoek in naar aanleiding van een internetfilmpje waarin te zien is hoe een meisje mogelijk wordt misbruikt. De zedenpolitie werd hierop gisteren door agenten van een ander regiokorps geattendeerd omdat er aanwijzingen waren dat dit in Tilburg was opgenomen.

Pownews zond gisteravond het filmpje uit en sloot af met een getuigenoproep. Inmiddels zijn er telefonisch en via Twitter enkele tientallen tips binnen gekomen. De tipgevers bevestigden dat de jongens en het meisje in het filmpje uit Tilburg komen.

Vanmiddag hebben rechercheurs tijdens een intake gesproken met het 14-jarige meisje dat op het filmpje te zien is. Haar eerste verklaring over de opname is voor de politie aanleiding om over eventuele vervolgstappen overleg te voeren met de officier van justitie. Tijdens deze fase van het onderzoek kunnen over het relaas van het meisje nog geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan. Het onderzoek naar het incident wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):