dinsdag, 27. maart 2012 - 15:13

Politie houdt vijf verdachten aan in onderzoek naar woningoverval/ontvoering in Hoofddorp

Vanmorgen vroeg om 06.00 uur heeft de politie op verschillende locaties in Gouda en Alphen aan de Rijn en Zoetermeer vijf mannen aangehouden.

Daarnaast heeft de politie acht locaties doorzocht in deze plaatsen. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woningoverval/ontvoering in Hoofddorp. Alle verdachten, 20, 21, 22 en 24 jaar oud en afkomstig uit Gouda en Alphen aan den Rijn, zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor.

Op woensdag 1 februari jl. drongen de mannen om 19.00 uur een woning binnen aan de Dassenbos in Hoofddorp. In eerste instantie bedreigden zij de bewoners, vervolgens is een van de bewoners ontvoerd door de overvallers. Deze man is later diezelfde avond om 23.30 uur, op een parkeerterrein in Hazerswoude, aangetroffen bij een witte bus door agenten van de politie Hollands-Midden. Zijn auto, een paars gekleurde Volvo, werd om 23.45 uur teruggevonden in de Ringvaart langs de Leimuiderdijk in Burgerveen.

Direct na de woningoverval/ontvoering is de politie Kennemerland een uitgebreid onderzoek gestart op verschillende locaties. Daarin werd onder andere met behulp van matrixborden de hulp ingeroepen van mensen die, op of rond de carpoolplaats in Hazerswoude, getuige zijn geweest van de ontvoering. Verder werden passanten ondervraagd die mogelijk gezien hadden dat er met de bankpas van de ontvoerde man is gepind op de Schoolstraat in Nieuwkoop. Ook werd een buurtonderzoek gestart rond de woning van de ontvoerde man in Hoofddorp, en bij de Leimuiderdijk in Burgerveen waar de auto werd teruggevonden in het water.

De verdachten worden a.s. vrijdag voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.
Provincie:
Tag(s):