woensdag, 13. juni 2012 - 10:28

Politie krijgt 25 tips over misbruikt meisje uit Ede

Naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd besteed aan de zaak over het ernstig seksueel misbruikte 6-jarige meisje uit Ede, zijn er al 25 tips binnengekomen.

Een woordvoerder van de politie gaf woensdagochtend aan nog meer reacties te verwachten na de herhaling van het programma op woensdag.

Op dinsdag 24 april, rond 19.00 uur, werd het 6-jarig meisje nabij een speelplaats aan de Spinozastate in Ede seksueel misbruikt. De politie onderzoekt de zaak met een team grootschalige opsporing bestaande uit zo’n twintig rechercheurs.

Diezelfde dinsdagavond de 24e april is rond half 7, niet ver van waar het meisje misbruikt werd, een volwassen vrouw lastiggevallen. Een jongen van ongeveer 20 jaar sprak haar aan en liet weten seks met haar te willen. Hierop is de vrouw snel door naar huis gelopen.

Mogelijk nieuw slachtoffer
Tot nu toe zijn er 25 tips binnengekomen bij het team. Deze worden momenteel allemaal onderzocht. Er meldde zich ook een mogelijk nieuw slachtoffer, maar onderzoek wijst uit dat dit zeer waarschijnlijk niet in verband staat met het zedenmisdrijf in Ede. Het gaat om een incident van zeven jaar geleden in Brabant, waarvan destijds ook aangifte is gedaan.
De politie hoopt nog meer tips binnen te krijgen en vraagt getuigen zich te melden bij het team. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):