zondag, 16. september 2012 - 10:17

Politie lost schoten bij voertuigcontrole A58

Kruiningen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag enkele waarschuwingschoten gelost op de A58 bij Kruiningen in Zeeland.

Agenten hielden een verdacht voertuig staande die in de richting van Bergen op Zoom de snelweg wilde opdraaien.

In het voertuig zagen de agenten een vuurwapen liggen waarop ze de vier inzittenden wilde aanhouden.

Twee van de mannen wisten zich echter te onttrekken aan de aanhouding. Eén van de mannen vluchtte in de richting van de A58. Door agenten die achter hem aan gingen zijn waarschuwingsschoten gelost. Dit weerhield de man er echter niet van om te blijven vluchten.

Met een politiehond is nog naar sporen gezocht die mogelijk konden leiden tot de vondst van de man, maar dit is helaas niet gelukt. Ook de andere man is niet meer aangetroffen. Agenten van Politie Zeeland onderzoeken nu of zij er achter kunnen komen wie deze twee mannen zijn.

De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Het bleken beide mannen van 19 jaar oud te zijn. Ze zijn afkomstig uit Bergen op Zoom en zitten nu nog vast.

De oprit van de snelweg is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. In het voertuig werd naast het vuurwapen ook een wapenstok en inbrekerswerktuig aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):