donderdag, 29. november 2012 - 11:36

Politie lost schoten tijdens aanhouding na achtervolging overvallers

Bergen op Zoom / Almere

Tijdens een politieactie zijn afgelopen nacht omstreeks 00.50 uur, op de A6, na een achtervolging en inzet van een spijkermat drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op een geldloper gistermiddag op het Zonneplein in Bergen op Zoom.

Bij de arrestatie werden door agenten enkele waarschuwingsschoten gelost. Er raakte echter niemand gewond. De verdachten zijn twee mannen uit Purmerend (beiden 22 jaar) en een 21-jarige Amsterdammer.

Overval geldloper
Gistermiddag werd rond 16.10 uur op het Zonneplein in Bergen op Zoom nabij een pinautomaat een vrouwelijke geldloper door twee daders overvallen. De overvallers maakten een geldkoffer buit en gingen er vandoor in een gereedstaande vluchtauto. Na de overval werd direct een uitgebreid onderzoek ingesteld. De daders werden echter niet meer aangetroffen. Ook werd een burgernetbericht verstuurd.

Achtervolging
Agenten achtervolgden vannacht een auto die over de A1 richting Hilversum reed. In deze auto zaten mannen waarvan de politie vermoedt dat zij betrokken zijn bij de overval op de geldloper in Bergen op Zoom.

Het trio draaide met hun auto ter hoogte van Laren om en reed de A6 op richting Lelystad. Op de A6, ter hoogte van de afslag Almere Haven, legden agenten een spijkermat neer waardoor de vluchtauto van de verdachten twee lekke banden opliep. De wagen werd klemgereden, waarna de verdachten er te voet vandoor gingen.

Nadat de politie een aantal waarschuwingsschoten had gelost, konden de verdachten worden aangehouden. Zij worden overgedragen aan de politieregio MW-Brabant die de overval onderzoekt.
Provincie:
Tag(s):