woensdag, 29. februari 2012 - 7:21

Politie maakt einde aan ontvoering Edenaar

Ede

De politie Gelderland-Midden heeft dinsdagavond 28 februari omstreeks 22.15 uur een 26-jarige Edenaar bevrijd uit de handen van zijn ontvoerders.

De man werd maandagavond door twee mannen ontvoerd van het Heuvelsepad in Ede. Hierop werd door de politie nog diezelfde nacht een Team Grootschalig Optreden (TGO) gestart. Door middel van intensief onderzoek kon de Edenaar dinsdagavond in een recreatiewoning in Kesteren in veiligheid worden gebracht. Het slachtoffer bleek licht gewond toen de politie hem aantrof. De politie kon in de woning twee verdachten aanhouden, het betreffen twee 30-jarige mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Maandagavond rond acht uur werd er door een getuige melding gemaakt dat het slachtoffer zou zijn meegenomen door twee mannen. Het slachtoffer zou door de daders in een auto zijn gezet waarna ze wegreden. Een grootschalig onderzoek werd opgestart, dat ertoe leidde dat er steeds beter zicht kwam op de mogelijke verdachten en de locatie waar het slachtoffer verbleef. Het arrestatieteam deed dinsdagavond een inval in de recreatiewoning en trof daar het slachtoffer en de twee verdachten aan. De twee verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):