vrijdag, 17. augustus 2012 - 8:58

Politie neemt 22.000 Bollywoodfilms in beslag

Schiedam

Met de inbeslagname van 22.000 Bollywood films verwacht de politie de handel en distributie van illegale films en cd's een klap te hebben toegebracht. De politie hield een 46-jarige Schiedammer aan.

Sinds het voorjaar kreeg de politie in Den Haag steeds meer informatie dat er sprake was van handel en distributie van illegale dvd's en cd's van Bollywoodfilms. Genoemde handel zou plaatsvinden in zowel Rotterdam als Den Haag waarbij op grote schaal auteursrechten van belanghebbende werden ontdoken.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte ook tijdens het laatste MILAN-festival in Den Haag cd's en dvd's had verkocht en bij een aankomend festival - het Mela Lounge - in Den Haag ook zijn handel wilde afzetten. Hierop werd besloten om de Schiedammer aan te houden.

Na zijn aanhouding doorzocht de politie zijn woning in Schiedam. Daar namen agenten 7800 cd's in beslag. In een kelder van een 'Bollywoodvideotheek' in Rotterdam nam de politie 22.000 dvd's en cd's in beslag. Voorts bleek dat de man een uitkering van het UWV genoot. Enkele films bleken door de man al te zijn uitgebracht voordat zij in première waren geweest. De politie sluit niet uit dat bioscopen door de handelswijze van de Rotterdammer zijn gedupeerd.
Provincie:
Tag(s):