zaterdag, 25. februari 2012 - 11:20

Politie neemt 41 wapens in beslag bij wapencontrole

De politie heeft vrijdag tijdens wapencontroles op verschillende locaties in Amsterdam Oost 41 wapens in beslag genomen.

Bij deze actie zijn 37 messen, 1 pepperspraybusje, 1 stroomstootwapen, 1 ploertendoder en 1 boksbeugel in beslag genomen. In totaal zijn zes personen aangehouden. Vier personen voor verboden wapenbezit, één persoon voor belediging en één persoon voor het rijden onder invloed van alcohol.

Deze preventief fouilleeractie werd gehouden in het veiligheidsrisicogebied in Amsterdam Oost. Er werden op diverse locaties, waaronder het Muiderpoortstation en het Amstel station, vanaf drie uur ’s middags tot en met halftien ‘s avonds wapencontroles gehouden.

Opmerkelijk was de bestuurder van een personenauto die teveel gedronken bleek te hebben en werd aangehouden. In zijn voertuig bleken vervolgens diverse tassen met van winkeldiefstal afkomstige goederen te liggen. ’In totaal waren 54 politieagenten betrokken bij de controles. Dankzij hen zijn er 41 wapens van de straat en is Amsterdam weer een stukje veiliger’, aldus projectleider preventief fouilleren van het politiekorps Amsterdam-Amstelland.
Provincie:
Tag(s):