vrijdag, 17. augustus 2012 - 16:32

Politie neemt schaftkeet met geheime zender in beslag

De politie heeft donderdagmiddag op een terrein aan de Exloerweg in Buinen een schaftkeet inbeslaggenomen met daarin zendapparatuur. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De 46-jarige eigenaar van de zendapparatuur werd aangehouden toen hij een deel van de in beslag genomen zender mee wilde nemen. De man verzette zich en is met gebruik van pepperspray onder controle gebracht.

Woensdag constateerde de politie dat op een terrein aan de Buinerstraat een schafkeet met daarbij een mast van 60 meter was opgesteld. In de keet bevond zich zendapparatuur. Voor het plaatsen van de mast was geen vergunning verleend. De jongeren die daar aanwezig waren is aangezegd dat ze de boel moest afbreken en weghalen.

Donderdag constateerde de politie echter dat de keet en antenne waren geplaatst op een gemeenteterrein aan de Exloerweg en dat er via een onbemande zender werd uitgezonden. Hierop beëindigde de politie de uitzending en nam de keet met apparatuur en mast in beslag.

Tijdens het vervoer van de keet kwam deze op de kant te liggen en raakte behoorlijk beschadigd. Inmiddels was de eigenaar van de apparatuur ter plaatse gekomen. Toen hij een deel van de zender in zijn auto legde en dit niet terug wilde geven is hij aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):