vrijdag, 3. februari 2012 - 10:56

Politie nog steeds opzoek naar vermiste collega

Groningen

De politie Groningen is nog altijd op zoek naar de 30-jarige Friso Wouda. Friso is sinds dinsdagmorgen 31 januari 2012 vermist. Familie en politie maken zich ernstig zorgen.

Vandaag wordt opnieuw gezocht bij Beetsterzwaag. Gister is daar een helikopter ingezet, maar die vlucht leverde onvoldoende aanwijzingen op. Vanochtend wordt door de Mobiele Eenheid en een hondenbrigade aan de grond gezocht naar Friso.

Donderdag werd een zoekactie bij het Schildmeer bij Steendam gestaakt. Tijdens dat onderzoek werd duidelijk dat de eerder op camerabeeld vastgelegde man bij het meer niet Friso Wouda was.

Vervoer

De politie gaat gestaag door met het onderzoek. Onder meer wordt de sociale omgeving van de agent in opleiding verder in kaart gebracht. Omdat Friso zeer waarschijnlijk niet de beschikking over een auto heeft, kan hij van het openbaar vervoer of taxi gebruik hebben gemaakt. Donderdagavond werden in de stad Groningen door de politie flyers onder taxichauffeurs verspreid. Dat heeft tot nu toe nog geen nieuwe tips opgeleverd.

Daarnaast is het ook mogelijk dat hij zich per fiets verplaatst. Hij heeft de beschikking over een paarskleurige mountainbike. De kleur en het frame komen overeen met de fiets op onderstaande foto. Het is echter niet duidelijk wat voor stuur er op de fiets van Friso zit. Op dit moment is het niet bekend waar de fiets is. Wel is duidelijk dat Friso maandagmiddag tussen 17 en 18 uur op zijn fiets bij de Mc Donalds aan het Sontplein is geweest. Mensen die informatie hebben over een dergelijke fiets, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):