zondag, 26. augustus 2012 - 20:48

Politie onderzoekt brandstichtingen in Dorst

Dorst

Drie auto's en een stapel hout gingen in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen op in de plaats Dorst. 'We gaan uit van brandstichting', meldt de politie zondag.

Rond 02.15 uur ontstond er brand in een houtstapel aan de Vliert in Dorst. Korte tijd later, om 04.30 uur, moest de brandweer weer uitrukken, ditmaal voor een autobrand op de Vijftigbunderweg.

Terwijl politie en brandweer daar nog bezig waren kwam er een nieuwe melding binnen van een autobrand. Ook dit maal op de Vijftigbunderweg, enkele honderden meters van de eerste autobrand.

Direct zette de politie, die met negen man aanwezig was, de omgeving af. Helaas werd daarbij geen verdachte aangetroffen en bleek de vermeende De uitgebrande auto's zullen door de Forensisch Technische recherche van de politie op sporen worden onderzocht. Ook zal er buurtonderzoek plaats brandstichter nog een keer toe te kunnen slaan. Rond 06.50 uur ging een derde auto in vlammen op aan de Sparrenlaan in Dorst.

De uitgebrande auto's zullen door de Forensisch Technische recherche van de politie op sporen worden onderzocht. Ook zal er buurtonderzoek plaats vinden en houdt de politie de komende tijd extra toezicht.

Ook het vorige weekend werd Dorst getroffen door twee branden. Toen ging er ondermeer hout en een schuurtje in brand. De politie onderzoekt of de zaken verband hebben met elkaar.
Provincie:
Tag(s):