donderdag, 26. april 2012 - 8:43

Politie onderzoekt mogelijke verkrachting jong meisje

Ede

De politie doet onderzoek naar een mogelijke verkrachting van een jong meisje op dinsdagavond 24 april. Het zes-jarig meisje zou omstreeks 19.00 uur mogelijk door een nog onbekende blanke jonge man zijn verkracht nabij een speelplaats aan de Spinozastate in Ede. Daartoe is een speciaal rechercheteam geformeerd.

Het slachtoffertje meldde dinsdagavond even na zeven uur bij haar ouders dat haar wat was overkomen. Naar aanleiding daarvan werd de politie gewaarschuwd en is het meisje in het ziekenhuis onderzocht. Daarbij werd vastgesteld dat het slachtoffertje waarschijnlijk was verkracht. Zij is zeer aangedaan, maar mocht na medisch onderzoek naar huis. Voor het slachtoffer en haar ouders is hulpverlening ingeschakeld.

Blanke jongeman
De politie neemt de zaak uiterst serieus en heeft woensdagochtend een team grootschalige opsporing geformeerd. Met zo’n 15 rechercheurs wordt momenteel intensief onderzoek gedaan. Wat er precies met het meisje is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is, is op dit moment nog niet bekend. Wel is bekend dat de dader vermoedelijk een blanke jonge man is.

Buurtonderzoek
Vandaag zal een buurtonderzoek worden gehouden om erachter te komen of er mogelijk getuigen zijn. De politie hoopt aan de hand van onder meer hun informatie en sporen de dader op te kunnen sporen. Getuigen, die iets hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met deze zaak worden met klem verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):