maandag, 21. mei 2012 - 21:18

Politie onderzoekt ontvoering Nijkerker

Nijkerk

De recherche in Nijkerk doet nader onderzoek naar de ontvoering van een 57-jarige man uit Nijkerk. Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 mei in Overijssel aangetroffen nadat hij naar eigen zeggen tegen zijn wil uit huis was meegenomen door twee mannen.

In het Friese Wirdum werden diezelfde nacht twee mannen gearresteerd op verdenking van hun betrokkenheid bij de zaak.

Het slachtoffer klampte die nacht in Overijssel passerende agenten aan nadat hij door zijn ontvoerders uit de auto was gezet. Aan de hand van de omschrijving van de auto en het bijbehorende kenteken werd een zoektocht ingesteld. Kort daarop werd de auto rijdend aangetroffen op de A28. Omdat er mogelijk sprake was van een wapen werd de auto op gepaste afstand gevolgd richting Friesland. In Wirdum stopte de bestuurder uiteindelijk en werden beide inzittenden aangehouden.

Daarbij is door de politie uit voorzorg het dienstpistool ter hand genomen. Beide verdachten, 46 en 48 jaar oud met onbekende woon- of verblijfplaats zijn ingesloten.

In de auto werd ook een mogelijk vuurwapen aangetroffen dat nog nader onderzocht wordt. De aangehouden verdachten bleken bekenden van het slachtoffer. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Het slachtoffer was bij het incident niet (ernstig) gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):