vrijdag, 24. februari 2012 - 11:41

Politie onderzoekt oorzaak grote brand laboratorium Rotterdam

Rotterdam

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van een brand bij een laboratorium aan de Coolhaven. 'De brand ontstond vrijdagochtend rond 10.30 uur door nog onbekende oorzaak. Een pvc afzuigsysteem in het laboratorium vatte vlam', meldt de politie vrijdag.

Medewerkers die op dat moment aan het werk waren probeerden de brand te blussen. Op het moment dat duidelijk werd dat dit niet zou lukken, gingen ze naar buiten. Vervolgens waarschuwden ze de hulpdiensten.

Hevige rookontwikkeling
Deze arriveerden korte tijd later. Door de brand van de PVC-buis was er een flinke rookontwikkeling. Om deze reden werd omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Meetteams van de brandweer stelden direct vast dat er in de rook geen gevaarlijke stoffen, anders dan bij een normale rook, zaten.

Woningen ontruimd
50 woningen die direct aan het laboratorium grenzen werden ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een bussen of naar het oude belastinggebouw aan de Puntegaalstraat gebracht.

30 personen naar ziekenhuis
Rond de dertig personen, waaronder medewerkers en omwonenden, gaven aan last te hebben van prikkende ogen of moeizame ademhaling. Zij zijn voor een korte behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Brandmeester
Rond 11.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Nadat het vuur gedoofd was, zijn de hulpdiensten begonnen met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Kijk voor alle foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):