maandag, 16. april 2012 - 21:22

Politie onderzoekt overlijden 72-jarige vrouw

Den Haag

Een Team Grootschalig Opsporen van Politie Haaglanden onderzoekt het overlijden van een 72-jarige vrouw, wiens lichaam zondagavond 15 april in een woning aan de Loosduinseweg werd gevonden. De vrouw is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Een bekende van de vrouw waarschuwde zondag de politie, omdat zij geen contact met haar vriendin kreeg. Agenten namen poolshoogte en troffen het lichaam van de bewoonster aan. De vrouw bleek al te zijn overleden.

De omstandigheden waaronder de vrouw werd aangetroffen, gaven aanleiding voor verder onderzoek. In en om de woning deden rechercheurs van de Forensische Opsporing de hele nacht sporenonderzoek; ook maakten agenten een begin met het buurtonderzoek, waarbij met meerdere buren werd gesproken. Het onderzoek in de buurt werd maandag voortgezet.

De eerste onderzoeksresultaten wijzen uit dat de vrouw vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is daarom een Team Grootschalig Opsporen gestart; dit team onderzoekt de toedracht en omstandigheden van het overlijden van het slachtoffer, alsmede de doodsoorzaak. Naar verwachting vindt woensdag sectie op het lichaam van de vrouw plaats.

In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Omdat nog niet duidelijk is wanneer de vrouw is overleden, wil het rechercheteam graag in contact komen met mensen die de afgelopen tijd op of in de omgeving van de Loosduinseweg iets hebben gezien dat te maken zou kunnen hebben met het overlijden van de vrouw. Ook mensen die anderzijds informatie hebben die mogelijk van belang is voor het onderzoek worden dringend verzocht contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):