vrijdag, 17. augustus 2012 - 10:48

Politie onderzoekt schietincident in Delfzijl

Delfzijl

Een drietal personen zijn donderdagmiddag aangehouden voor de mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in Delfzijl-Noord. Tijdens een huiszoeking werden meerdere vuurwapens in beslag genomen.

In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn in de omgeving van Delfzijl-Noord, maar kon geen aanwijzingen vinden die hiermee in verband konden worden gebracht. In de loop van donderdag kreeg de politie nieuwe informatie dat er zou zijn geschoten op een woning aan de Kustweg en besloot huiszoeking te doen in een woning aan de Kleine Belt.

In de woning werd een 24-jarige vrouw aangehouden. Haar partner, een 23 jarige man, werd enkele huizen verderop aangehouden. In een andere woning, ook aan de Kleine Belt, trof de politie meerdere vuurwapens aan. De 33-jarige bewoner van deze woning is aangehouden. De 23-jarige man en de 24-jarige vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Wat de rol van de 33-jarige man exact is geweest, is nog onduidelijk.

Vlak voor de huiszoeking ontstond er een ruzie tussen enkele bewoners van de Kleine Belt. De politie onderzoekt of deze verband houdt met het schietincident.
Provincie:
Tag(s):