donderdag, 4. oktober 2012 - 20:26

Politie onderzoekt verband woningoverval en 2 andere zaken

Voorthuizen

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige woningoverval in Voorthuizen op woensdag 8 augustus onderzoekt het vermoedelijke verband tussen deze overval en een woningoverval en straatroof in Zeist en Odijk.

Bij de woningoverval in Voorthuizen op woensdagavond 8 augustus raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en een 34-jarige man gewond. Eén van de vermoedelijke overvallers, een 27-jarige Edenaar, raakte ook gewond en overleed korte tijd later in het ziekenhuis. In dit onderzoek zijn drie personen aangehouden. Alle drie zitten nog vast.

Tijdens het onderzoek naar deze gewelddadige overval kwam bij het rechercheteam informatie binnen dat één of meerdere verdachten in dit onderzoek mogelijk ook betrokken zouden zijn geweest bij een woningoverval in Zeist. Daar werd diezelfde woensdag 8 augustus een hoogbejaarde man in zijn eigen huis door twee mannen overvallen en mishandeld. De overvallers gaan er onder andere met de bankpassen van het slachtoffer vandoor. Die dag vond er ook een poging tot straatroof plaats in Odijk. Een, eveneens hoogbejaarde, man werd — nadat hij geld had gepind — op straat beetgepakt door een man die geld eiste. Deze straatroof mislukte omdat het slachtoffer om hulp riep. Deze zaak werd al eerder door de politie Utrecht in verband gebracht met de woningoverval in Zeist. Tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht op 4 september jl. werden deze beide zaken behandeld.

Vanwege de mogelijke relatie tussen de drie misdrijven, zijn er rechercheurs van het politiekorps Utrecht toegevoegd aan het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige woningoverval in Voorthuizen. De politie zet het onderzoek naar de drie zaken onverminderd voort.
Provincie:
Tag(s):