donderdag, 22. november 2012 - 18:12

Politie ontmantelt vier hennepkwekerijen

De politie heeft op woensdag 21 en donderdag 22 november in Zutphen, Lochem en Brummen vier hennepkwekerijen ontmanteld. In de woningen in Zutphen en Brummen werden twee mannen aangehouden.

De politie onderzocht de woningen naar aanleiding van tips. Op de Poldermolenlaan en de Woerdstraat in Lochem ontmantelde de politie op woensdag twee hennepkwekerijen. Op de Poldermolenlaan trof de politie op de eerste verdieping en op de zolder van een woning, een hennepkwekerij aan met in totaal 630 planten. In de woning waren geen personen aanwezig. Op de Woerdstraat werden in drie slaapkamers van een woning in totaal 570 hennepplanten aangetroffen. Ook hier was niemand aanwezig.

In Zutphen ontmantelde de politie op de Schimmelpennincklaan een hennepkwekerij. Hier werden in een slaapkamer en op de zolder van een woning in zo’n 590 hennepplanten aangetroffen. In de woning werd een 43-jarige Zutphenaar aangehouden. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten. De auto van de man werd in het kader van wetgeving gericht op het ‘kaal plukken’ van mensen die met illegale praktijken geld verdienen, door de politie in beslag genomen.

In Brummen werd donderdag op de Gruttostraat de vierde hennepkwekerij ontmanteld. Hier werden op de zolder van de woning in totaal 665 planten aangetroffen. De 38-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam hier ook in het kader van ‘kaal plukken’ audio- en videoapparatuur in beslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

In alle vier de hennepkwekerijen bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De energieleverancier is hiervan in kennis gesteld en legt vermoedelijke een naheffing op. De in de woningen aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor de hennepkwekerijen in Lochem.
Provincie:
Tag(s):