donderdag, 26. juli 2012 - 19:03

Politie pakt straatrovende jongeren

Den Haag

De politie heeft dinsdag 24 juli twee jongens aangehouden, omdat zij ervan worden verdacht in het weekend daarvoor een 14-jarige jongen te hebben beroofd.

De 14-jarige jongen was met een smoesje naar de Bentelostraat gelokt, waar de straatroof plaatsvond. Drie jongens - van wie hij er één kende - beroofden hem onder bedreiging van een vuurwapen van zijn blackberry en schoudertasje. Vervolgens werd het slachtoffer gesommeerd om de tram te nemen en renden zijn drie belagers weg in de richting van de Leggelostraat.

Direct na de melding trof de politie in de omgeving een man aan die zich verdacht gedroeg. Hij bleek de gestolen blackberry in het bezit te hebben, maar had niets met de straatroof te maken. Hij werd wel aangehouden voor heling.

Het slachtoffer kon een goede beschrijving geven van de daders, van wie hij er één kende. Deze 'bekende' (15 jaar) werd dinsdag 24 juli in zijn naar de woning aangehouden. Ook is een andere jongen (18 jaar) aangehouden, die zich in de buurt van de woning bevond en bleek te voldoen aan het opgegeven signalement van één van de andere daders.

De recherche van Bureau Zuiderpark zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):