dinsdag, 11. december 2012 - 14:37

Politie pakt verdachte na ramkraak juwelier Tilburg

Tilburg

Een 23-jarige inwoner van Tilburg is dinsdagochtend vroeg gearresteerd kort na een ramkraak bij een juwelier. 'Bij de ramkraak werd met een gestolen auto de winkeldeur kapot gereden', meldt de politie dinsdag.

Gestolen auto
De inbraak vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag om 04.45 uur. Bij een juwelierszaak in de Pieter Vreedestraat trad op dat moment het inbraakalarm in werking.

Agenten zagen dat er een blauwe Ford Escort voor de winkel stond. Met de auto was kennelijk de toegangsdeur van de zaak kapot gereden. Hierbij was veel schade ontstaan aan de gevel en het interieur van de winkel. Bij controle bleek dat het om een gestolen auto ging. In het pand lagen veel glas en sieraden op de grond.

Zoekactie>
Meteen na de melding zocht de politie de omgeving af naar de daders. Volgens een getuige ging het om meerdere mannen. Bij de zoekactie werden ook politiehonden ingezet.

Rechercheurs namen een aangifte op van de gedupeerde juwelier, terwijl forensisch rechercheur in en rond de winkel en auto naar achtergebleven sporen zochten. Over de eventuele buit is op dit moment nog niets bekend, die wordt door de aangever geïnventariseerd.

Arrestatie verdachte
Op de aangegeven vluchtroute werd door de agenten een man aangetroffen die zich had verstopt en voldeed aan het signalement. Het gaat om een 23-jarige man uit Tilburg. Hij is gearresteerd en in voorarrest gesteld.

De politie zet het onderzoek naar de inbraak voort en vraagt in de zoektocht naar de daders aan getuigen om contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):