maandag, 10. december 2012 - 17:10

Politie pakt verdachten witwassen in Rotterdam

Rotterdam

Bij een actie gericht tegen witwassen hebben agenten van de politie Rotterdam-Rijnmond 6 december mooie resultaten geboekt rondom de West-Kruiskade en 's-Gravendijkwal in Rotterdam.

Rondom de West-Kruiskade en 's-Gravendijkwal in Rotterdam werden diverse voertuigen gecontroleerd.

Een 33 jarige bestuurder van een Audi A3 werd gecontroleerd bleek 18.950,00 euro aan contanten op zak te hebben. Hij werd aangehouden op verdenking van witwassen en het geld en de auto zijn in beslag genomen.

Een 30-jarige Rotterdammer reed in een auto met een nieuwwaarde van 120.000 euro. Hoewel dat voertuig door afschrijving nog de helft waard bleek stond het in geen verhouding met zijn opgegeven inkomen van de eigenaar, een oom van de bestuurder. Bij eerdere controles was het agenten overigens al opgevallen dat de 30-jarige man steevast bestuurder van de auto was. De man had zeer dure merkkleding aan en bleek 790,- euro aan contanten op zak te hebben. In de kofferbak vonden agenten nog eens 2000 euro aan contanten. De man verklaarde geen inkomen te hebben. Zowel het geld als de auto zijn in beslag genomen.

Bij een 30-jarige man die officieel ingeschreven stond in Spanje werd bij een fouillering 5200 euro aan contanten aangetroffen die waren verpakt in een boterhamzak. Hij zat als bijrijder in een auto. Ook dit geld is in beslag genomen op verdenking van witwassen.
Provincie:
Tag(s):