zaterdag, 18. februari 2012 - 21:30

Politie rekent vier woninginbrekers in

De politie rekende in de nacht van vrijdag 17 februari op zaterdag 18 februari vier woning inbrekers in.

Dat gebeurde omstreeks 01.30 uur in de Julianalaan in 's-Gravenmoer. Agenten reageerden op de melding dat er vier manspersonen in de tuin van een woning stonden en met zaklampen naar binnen schenen.

Er is achterzijde van de woning een raam geforceerd met een koevoet. Vervolgens is er iemand naar binnen geklommen. Daarbij vielen een aantal voorwerpen van de vensterbank op de grond.

Het viertal ging er vandoor maar kon op de vluchtroute onderschept worden door gewaarschuwde agenten. De arrestanten zijn bekenden van politie en justitie. Het gaat om drie inwoners van Nootdorp, en zijn 17 en 18 (3x) jaar oud. Hun auto, een grijze VW Golf, is in beslag genomen. Het viertal is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten en in voorlopige hechtenis gesteld. Onderzocht wordt of ze in aanmerking komen voor soortelijke recente inbraken in de regio.

In het kader van de campagne 'Stop de Carnavalskraker' roept de politie op om tijdens de Carnaval extra alert te zijn en preventiemaatregelen te nemen. Gebleken is namelijk dat de afgelopen jaren het aantal woningbraken in dat weekend drastisch hoger ligt. De oproep om verdachte zaken zoals een vreemde auto, vreemde personen of vreemde gedragingen door te geven, wierp daarmee vandaag meteen vruchten af.
Provincie:
Tag(s):