dinsdag, 13. maart 2012 - 12:46

Politie rolt bende koperdieven op

Regio

Met de aanhouding van vijf mannen ( 18 t/m 46 jaar) uit Veendam heeft de politie zeker 25 koper- en gereedschapdiefstallen opgelost. De diefstallen werden door de hele provincie gepleegd in de periode van januari 2011 en januari 2012.

Het onderzoek startte naar aanleiding vande aanhouding van twee verdachten op heterdaad. Dinsdag 17 januari omstreeks 03:00 uur reageerden agenten op een melding van diefstal op een bouwterrein aan de Kleine Vaartlaan in Veendam. Een alerte getuige zag hoe twee mannen bezig waren met het inladen van goederen in een grijs busje. Hij belde direct de politie. Gewaarschuwde agenten zagen het voertuig wegrijden. Beide mannen reageerden niet op een stopteken en gingen er vandoor. Na een korte achtervolging kon het voertuig worden klemgereden. Bij onderzoek in hun voertuig troffen agenten een grote hoeveelheid elektriciteitskabels aangetroffen.

Beide verdachten werden uitgebreid verhoord. Hierna kwam het onderzoek al snel in een stroomversnelling terecht. Dit resulteerde in de aanhouding van nog drie verdachten. De diefstallen werden gepleegd in Veendam, Leek, Groningen (Hoogkerk), Zuidbroek en Foxhol.

Tijdens de politieverhoren gaven de meeste verdachten aan dat geldelijk gewin het motief was voor hun gedrag.De meeste verdachten waren nog niet met politie en/of justitie in aanraking geweest. Van een 31-jarige verdachte uit Veendam is wel een uitgebreide documentatie bekend bij politie en justitie.
Provincie:
Tag(s):