woensdag, 24. oktober 2012 - 8:15

Politie schiet tijdens achtervolging

Schiedam/Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond na een achtervolging drie personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht een vrouw te hebben bestolen.

Rond acht uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in haar woning aan het Nieuwlandplein in Schiedam was bestolen. Agenten gingen direct ter plaatse. De 84-jarige vrouw verklaarde dat er een man voor de deur had gestaan, die vertelde dat er iets mis was met haar auto. Toen de vrouw terugkwam in haar woning, ontdekte ze dat ze verschillende spullen miste.

Het slachtoffer kon een goed signalement geven van de verdachte.
Een motoragent die in de buurt was had net dat signalement doorgekregen, toen hij een man zag lopen die voldeed aan dat signalement. Toen de verdachte de agent zag, sprong hij in zijn auto en ging ervandoor.

De motoragent zette de achtervolging in. De verdachte haalde gevaarlijke capriolen uit. Ter hoogte van Plein 1940-1945 op de 's-Gravelandseweg in Schiedam loste de agent enkele waarschuwingsschoten vanaf zijn motor. Ook heeft een ander politievoertuig de vluchtauto daar mogelijk nog geramd. Op de Tjalklaan in Rotterdam botste het voertuig op een verkeerslicht waarna de auto dusdanig beschadigd raakte dat deze niet meer verder kon rijden.

De drie inzittenden sloegen op de vlucht maar konden vrijwel direct worden ingerekend. Het gaat om een man van 39 en twee vrouwen van 33 en 21 jaar oud. Bij de aanhoudingsactie kwam de motor van de politie vermoedelijk ten val. De motor lag enkele tientallen meters verder van de gestrande auto in het gras. Zowel de vluchtauto als de politiemotor zijn later door takelwagens meegenomen. De Tjalklaan en de 's-Gravelandseweg waren lange tijd afgesloten voor het sporenonderzoek.
Provincie:
Tag(s):