woensdag, 25. januari 2012 - 21:36

Politie schiet tijdens achtervolging in Leidschendam

Leidschendam

Tijdens een achtervolging van vier verdachten heeft de politie woensdagavond in Leidschendam waarschuwingsschoten gelost. Dit meldt een woordvoerder van de regiopolitie Hollands-Midden bekend.

Rond 19.00 uur zag een surveillance voertuig van de politie een auto op de Veurseweg in Voorschoten die ze wilde controleren. Dit in verband met inbraken van de laatste tijd. De auto negeerde het stopteken en ging er vandoor richting Leidschendam. Het politie voertuig zette daarop de achtervolging in. Hij kreeg daarbij ondersteuning van eenheden uit Hollands Midden en Haaglanden. Ook de politiehelikopter is ingezet.

De verdachte auto reed het terrein op van GGZ Haagstreek aan de Veursetraatweg in Leidschendam. Een politievoertuig heeft daar de verdachte auto tot stilstand gekregen. De vier inzittende mannen gingen er echter vandoor. De politie heeft de achtervolging te voet voortgezet. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost.

Uiteindelijk heeft de politie 1 verdachte man aangehouden. De auto is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort. Omdat er door agenten van het korps Hollands Midden waarschuwingsschoten zijn gelost, zal het korps Haaglanden onderzoek doen naar de rechtmatigheid van de waarschuwingsschoten.
Provincie:
Tag(s):