zondag, 22. januari 2012 - 15:18

Politie slaags met grote groep jongeren in Bergeijk

Bergeijk

Na een aanhouding van een man uit Bergeijk die de politie uitschold, keerde een grote groep jongeren zich zondagochtend tegen de politie in het uitgaansgebied van Bergeijk.

Agenten zagen zondagochtend rond 3.00 uur twee mannen dicht bij een aan het Hof geparkeerde politieauto zitten en spraken hen hierop aan. De collega's zijn immers extra alert want de week ervoor werd een steen door de achteruit van een politieauto gegooid in het uitgaansgebied. Het tweetal weigerde in eerste instantie weg te gaan. Uiteindelijk zet een 18-jarige man uit Riethoven het op een lopen nadat hij de politie heeft uitgescholden.

De agenten gingen achter de man aan en grepen hem op de Eerselsedijk in de kraag. Op het moment dat de politie met de verdachte terugkwam in de richting van het Hof komt een grote groep van enkele tientallen personen in hun richting. Toen de verdachte in de politieauto was gezet werd het voertuig door naar schatting zo'n honderd personen omringd. Vanuit de regio zijn diverse politie eenheden ter ondersteuning gekomen. Ook de hondenbrigade kwam ter plaatse.

Herhaaldelijk waarschuwen van de politie dat de jongeren aan de kant moesten gaan maakte geen indruk. Ook het uit de auto halen van de politiehond bracht geen verandering in de dreigende situatie. Uiteindelijk heeft de politie de wapenstok en de politiehond ingezet om de benodigde ruimte te creëren. Tijdens de ongeregeldheden zijn nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Eersel, een 18-jarige inwoner van Bergeijk en een 21-jarige inwoner van Riethoven.
Provincie:
Tag(s):