zaterdag, 25. februari 2012 - 14:13

Politie slaat slag bij hennepkwekers in Oost Groningen

Met de aanhouding van 13 verdachten denkt de regiopolitie Groningen een slag te hebben geslagen in een criminelenorganisatie die actief wat in Oost-Groningen. De bron van inkomsten bestond vooral uit het verbouwen van hennep. De vijf hoofdverdachten zitten nog vast.

Eind januari deed de politie bij een groot aantal adressen in oa Kropswolde, Winschoten, Hoogezand, Groningen, Blijham, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Den Andel, Woldendorp, Burgum, Drouwenermond en Oude Pekela invallen. Hierbij werden meerdere hennepkwekerijen aangetroffen. In Oude Pekela werd onder andere een grote stekkenkwekerij van meer dan 3000 stekken en een kleine 200 moederplanten aangetroffen. Een speciaal ruimbedrijf heeft deze kwekerijen ontmanteld.

De vijf hoofdverdachten zijn mannen in de leeftijd tussen de 25 en 60 jaar. Vier van hen hebben de Nederlandse nationaliteit en een van hen de Turkse nationaliteit. Een van de verdachte heeft geen vast woon of verblijfplaats de andere vier zijn woonachtig in de provincie Groningen. De vijf verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Misdaadgeld ontnemen
Bij de invallen is er in totaal een bedrag van twintig duizend euro, auto's, boten,huizen en een jetski en een vuurwapen in beslaggenomen. Ook zijn er op meerde plaatsen administratie en andere bescheiden meegenomen. Deze bescheiden zullen dienen bij het financieel strafrechtelijke deel van het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):