maandag, 2. juli 2012 - 19:05

Politie tevreden na controlemaand bij scholen

Politieteam Beuningen, Maas en Waal heeft in de maand juni controleacties gehouden bij scholen verspreid in het hele werkgebied. Er is gekeken naar het parkeergedrag rond school en het dragen van de veiligheidsgordel door kinderen.

Over het algemeen waren de agenten tevreden over wat zij zagen.

In 20 dagen hielden politieagenten in totaal 24 controles bij scholen, die vonden zowel ’s morgens als in de middag plaats. Er zijn 11 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren en 9 bekeuringen omdat kinderen geen gordel om hadden. Daarnaast is 10 keer een waarschuwing gegeven. De agenten constateerden dat de meeste overtredingen werden gemaakt vlak voordat de school begint, vermoedelijk omdat ouders/verzorgers dan meer gehaast zijn.

Politieagenten waren over het algemeen tevreden over het vertoonde gedrag, maar enkele scholen zullen later dit jaar nog wat extra aandacht krijgen met als doel nog meer verkeersveiligheid.

Dit was een vervolg op het project ‘scholen in de gordels’ dat het politieteam vorig jaar september heeft gedraaid. Ook nu werden alle scholen vooraf in kennis gesteld van deze controles.
Provincie:
Tag(s):