vrijdag, 7. december 2012 - 23:37

Politie treft bij inval drugspand kind van 1 en 5 jaar oud aan

Tilburg

Op een adres in de Elgarstraat in Tilburg-Noord waar vermoedelijk in drugs wordt gehandeld heeft de politie donderdag een kind van 1 en van 5 jaar aangetroffen. Dit heeft de politie vrijdagavond laten weten.

Het bewuste pand heeft al geruime tijd de extra aandacht van de politie en de gemeente Tilburg. Omwonenden klaagden over intimidaties en overlast. Verder spraken zij vermoedens van drugshandel uit, gezien de grote toeloop van personen naar en van het huis.

Rechter-commissaris
Donderdagmiddag 6 december 2012 assisteerden politieagenten de belastingdienst tijdens een onderzoek in de bewuste woning. Zij zagen in de woonkamer diverse ripzakjes liggen, wat de vermoedens van drugshandel versterkte. Om de woning verder te doorzoeken, werd de rechter-commissaris ingeschakeld.

In haar aanwezigheid werd het huis vervolgens doorzocht. Hierbij werd ook een drugshond ingezet. Er zijn diverse restanten van softdrugs en harddrugs aangetroffen. Daarnaast lagen er spullen om drugs te versnijden, te wegen en te verpakken.

Zeer jonge kinderen
De 24-jarige bewoner werd gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. In de woning verbleven ook nog twee minderjarig kinderen van 1 en 5 jaar. Zij werden aan Jeugdzorg overgedragen en zijn elders ondergebracht.
Provincie:
Tag(s):