dinsdag, 6. november 2012 - 19:07

Politie treft hennepkwekerij aan in voormalig Dolfirama Zandvoort

Zandvoort

In het voormalige Dolfirama in Zandvoort heeft de politie een grote hennepkwekerij aangetroffen. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De politie hield maandag en dinsdag op verschillende plaatsen in Kennemerland onderzoek ingesteld naar hennepkwekerijen. Er werden in totaal zeven hennepkwekerijen ontmanteld in Kennemerland. Twee verdachten in Zandvoort werden aangehouden.

Zandvoort, Haarlem, Hoofddorp en Badhoevedorp
De hennepkwekerijen werden aangetroffen in Zandvoort (1), Hoofddorp (2), Badhoevedorp (1) en Haarlem (3). Dit gebeurde in het kader van de Landelijke Hennepdag: in heel Nederland vonden vandaag acties plaats tegen hennepteelt. In totaal werden 3.630 planten aangetroffen en 5 kilo droge hennep in de regio Kennemerland.

Landelijke actiedag
Alle aangetroffen hennepkwekerijen werden ontmanteld en de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaren van al deze hennepplantages.

Op meerdere adressen werd hierbij ook illegaal stroom afgetapt en zorgde dit voor zeer brandgevaarlijke situaties. In Hoofddorp werden op de Vuurtoetsduin en op Zandbos hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Op Zandbos trof de politie 250 planten aan en op Vuurtoetsduin 827.

In Haarlem werden op de Prof. Bouwmanstraat (35 planten) en de Bernadottelaan (495 planten) twee hennepplantages aangetroffen en in de Namenstraat 5 kilo droge hennep. In Badhoevedorp trof de politie in de Egelantierstraat 188 planten aan. In Zandvoort 1.835 planten in het voormalige Dolfirama.
Provincie:
Tag(s):