vrijdag, 7. december 2012 - 20:09

Politie vindt geen explosief bij RWE na bommelding

Eemshaven

De politie heeft vrijdagmiddag de handen vol gehad, na een telefonische bommelding aan het adres van de RWE/Essent kolencentrale in de Eemshaven. Het hele terrein werd direct ontruimd en alle bouwvakkers werd geëvacueerd. Na onderzoek bleek dat er van een explosief geen sprake was.

Telefonische bommelding

Vrijdagmorgen omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een telefoontje binnen van iemand die zei dat er een bom in de kolencentrale in de Eemshaven was verstopt. De politie en de leiding van de RWE/Essent namen de melding direct serieus. De politie besloot het hele terrein te ontruimen. Alle 3700 werknemers van de RWE/Essent werden opgevangen en moesten het terrein verlaten. De evacuatie verliep probleemloos. De bouw werd voor onbepaalde tijd stilgelegd. Omliggende bedrijven in de omtrek van 500 meter rond de kolencentrale werden ook ontruimd.

Onderzoek

De politie startte direct een groot onderzoek. Na analyse van het telefoontje en tactische aanwijzingen besloot de politie om 15.30 uur een onderzoek in de kolencentrale in te stellen. De gebouwen werden door politie, samen met hun eigen bomverkenners doorzocht. Er werd niets aangetroffen. Op basis van het onderzoek en een veiligheidsanalyse besloot de politie het terrein rond 17.00 uur weer vrij te geven.

Vervolgonderzoek

De politie zet het onderzoek naar de verantwoordelijk melder van bommelding wel door. Het incident zorgde voor de nodige onrust onder de werknemers en bij de omliggende bedrijven. Daarnaast is de economische schade ook groot.
Provincie:
Tag(s):