donderdag, 17. mei 2012 - 23:07

Politie vindt stoffelijk overschot van vermiste man uit Gorinchem

Gorinchem

Politieduikers hebben het stoffelijk overschot van de vermiste 76-jarige man uit Gorinchem gevonden.

Een speciaal team van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft op donderdag de hele dag gezocht naar de vermiste. Om ongeveer 20.15 uur vonden duikers op de bodem van de rivier een voertuig en een stoffelijk overschot. Na berging bleek dat het signalement overeenkomt met dat van de vermiste man.

De zoektocht gebeurde nadat een getuige zich bij de politie in Gorinchem meldde met de informatie dat hij op maandagavond 14 mei 2012 een zogenaamd gehandicaptenvoertuig had zien rijden over de Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

De politie stelde een onderzoek in en hieruit bleek dat er inderdaad een soort gehandicaptenvoertuig had gereden. Buiten de Waterpoort ligt aan de rivier en daarom vroeg de politie hulp van het team van het KLPD. De politiemensen begonnen in de ochtend hun zoektocht met speurhonden in de rivier. Dit bleef zonder resultaat. Hierna zocht sonarapparatuur de bodem af van de rivier naar eventuele bijzonderheden. Hierbij ontdekten zij twee plekken waar mogelijk iets lag.

Duikers van de politie gingen kijken of daar soms het gehandicaptenvoertuig lag van de vermiste 76-jarige man. Op de eerste plek was dat niet het geval maar op de tweede plek wel. Deze plek was ter hoogte van de jachthaven.
Provincie:
Tag(s):