maandag, 11. juni 2012 - 13:56

Politie vindt verkoold lichaam in uitgebrand Amsterdams pand

Amsterdam

Rechercheurs van Forensische Opsporing hebben maandagochtend een stoffelijk overschot aangetroffen in het uitgebrande perceel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. ‘Omdat het lichaam verkoold was is nu niet vast te stellen of het om een man of een vrouw gaat’, meldt de politie maandagmiddag.

Het lichaam is geborgen en is voor onderzoek overgebracht naar een mortuarium. De recherche verwacht niet meer slachtoffers te vinden. In totaal komt het aantal dodelijke slachtoffers aldus op twee te staan.

In verband met de brand die zondagochtend een pand verwoestte aan de Nieuwezijds Voorburgwal zal maandag de gehele dag onderzoek worden verricht in het perceel.

Omdat het pand op instorten staat werd maandagochtend vroeg begonnen met het slopen van bepaalde delen van de gevel, zodat de politie veilig onderzoek kan verrichten.

Bij de brand kwam ook nog een man om het leven en raakte een ander lichtgewond. De recherche heeft inmiddels een naam van het dodelijke slachtoffer, maar omdat zijn identiteit nog niet kon worden geverifieerd, kunnen daar nog geen mededelingen over worden gedaan. Het onderzoek zal zeker 24 uur inbeslag nemen.
Provincie:
Tag(s):