maandag, 15. oktober 2012 - 9:41

Politie voorkomt Project-X feest in Venray

Venray

De politie heeft zaterdagavond in het centrum van Venray vijf jongeren aangehouden. Het betreft vier jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar en een van 18 jaar uit Venlo. Zij zouden met flessen hebben gegooid. De politie was extra alert in verband met een project x feest wat mogelijk zaterdagavond zou plaatsvinden in het centrum van Venray.

Rond 22.20 uur werd er met bierflesjes gegooid waarop de politie optrad en de vijf aanhield. Door het incident verzamelde zich een groep van ongeveer 30-40 jongeren op het Schouwburgplein. Om verdere ongeregeldheden te voorkomen, sprak de aanwezige politie hen aan op grond van het samenscholingsverbod en vroeg de jongeren het centrum te verlaten. De groep splitste zich vervolgens op en zij gaven zonder verdere incidenten gevolg aan de vordering van de politie. De politie legde van alle jongeren de identiteitsgegevens vast. De vijf werden meegenomen naar het politiebureau waar zij voor nader verhoor werden ingesloten. Een 16-jarige jongen heeft een bekennende verklaring afgelegd dat hij een bierfles had gegooid. De vijf zijn in de loop van zondag in vrijheid gesteld.

Zaterdagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Venray aangehouden. De jongen had opruiende teksten via twitter verspreid die verband hielden met het project x feest. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij samen met zijn moeder werd gehoord. Tegen de jongen wordt proces verbaal opgemaakt. Hij gaf aan te zijn geschrokken en dat hij niet had voorzien dat zijn tweet zulke gevolgen zou hebben.
Provincie:
Tag(s):