donderdag, 2. augustus 2012 - 11:35

Politie vordert zeven rijbewijzen in

Almere

De politie Flevoland heeft woensdagmiddag en —avond zeven rijbewijzen ingevorderd.

Zes voor het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u, één voor gevaarlijk weggedrag. Tegen deze overtreders is proces verbaal opgemaakt en de Officier van Justitie bepaalt de strafmaat.

Woensdagmiddag hebben agenten van de onopvallende videowagen tijdens een surveillancedienst op de Vogelweg in Lelystad twee hardrijders van de weg gehaald. Een 55-jarige man uit Dronten bleek na een trajectmeting gemiddeld 138 km/u te rijden over de 80 kilometerweg. En 53-jarige man uit Swifterbant reed daar gemiddeld 136 km/u. Woensdagavond zijn op de A6 bij Emmeloord, op het stuk waar 100 km/u de maximumsnelheid is, vijf rijbewijzen ingevorderd.

Hoogst gemeten snelheid was bij een 27-jarige man uit Vollenhove, met 167 km/u. Eén rijbewijs is ingevorderd omdat de 30-jarige bestuurder wel heel erg langzaam reed, 50 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan. Het is onbekend waarom de man zo langzaam reed op een autosnelweg. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor overige weggebruikers die zo’n lage snelheid niet verwachten en krachtig in de remmen moesten.
Provincie:
Tag(s):